Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruitenheer - 14-10-2011 00:00:37
Geldzaken & Recht

Woz in beroep gaan of niet?

Een hele serie slechte adviezen.

de kosten van de bezwaar- en beroepsprocedures betaal je uiteindelijk zelf. donner is al enige tijd van plan de griffierechten te verhogen met een factor 10, als de rechtbanken vollopen met procedures, zal dit voor hem een extra reden zijn de verhoging door te voeren.

de waarderingskamer houdt toezicht op de werkzaamheden van de gemeente en het taxatiebureau. er is dus niet een taxateur die op eigen houtje de tent bestiert.

de vereniging eigen huis werkt samen met woz-specialisten, maar op de diverse forums kom je vooral slechte verhalen over hen tegen. dat komt omdat zo'n bureau in eerste instantie naar hun eigen belang kijken. en dan kun je dus ineens te horen krijgen dat ze de procedure niet hebben opgestart omdat ze geen kans zagen om te winnen (lees: geen tijd voor je hadden)

die overzichten met verkoopcijfers kun je zelf ook bij het kadaster opvragen. het kost € 2,95 per postcode. en jij kent de verkochte woningen beter dan iemand van een bureau aan de andere kant van het land. de verkoopadvertenties zijn overigens meestal nog online te vinden.

een gemeente heeft weinig belang bij een hoge woz-waarde. het grootste deel van de opbrengst gaat naar het rijk. als de gemeente meer belastinginkomsten wil binnenhalen, is het verhogen van de tarieven veel eenvoudiger.

bij de rechtbank heb je als particulier veel meer kansen dan als je een no cure no pay bureau inschakelt. een rechter zal een particulier sneller in bescherming nemen, een bureau is een professionele partij en wordt op zijn fouten afgerekend. en als een particulier procedeert, wil een rechter wel eens op een schikking aansturen. bij een bureau zal dat niet zo snel gebeuren.

wraking lijkt een leuk speeltje sinds wilders het liet toepassen, maar je komt er niet verder mee.

de gouden tip bij een bezwaar- en beroepsprocedure: zorg dat je met argumenten komt.