Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
dejeeper - 11-11-2011 16:17:33
Auto & Vervoer

Defecte versnellingsbak bij 3 jr en 55000 km

Helaas schrijft u niet hoeveel kilometers de golf gereden heeft. bij normaal gebruik gaat een versnellingsbak een auto leven lang mee. ik ken auto's met meer dan 400.000 km op de teller met nog steeds dezelfde versnellingsbak. ik schijf juist bij normaal gebruik. het verslijten van de synchromesringen kan volgens mij alleen voorkomen bij niet normaal gebruik. deze ringen zorgen ervoor dat u zonder kraken kunt schakelen. helaas moet men de ringen wel de tijd geven om hun werk te doen. dus feitelijk moet u tijdens het overschakelen een fractie van een fractie van seconden de versnellingspook in neutraal houden. in die tijd doet het mes zijn werk. schakelt u te snel dan voelt u ook een kleine weerstand in de versnellingsbak. zover ik weet gaan de messen dus alleen kapot door te snel schakelen of door de koppeling niet geheel vrij te trappen tijdens het schakelen. ik denk dus dat de vorige eigenaar(en) de versnellingsbak verziekt hebben door verkeerd te schakelen.
u zou nog even kunnen kijken bij de revieuws op uw model. misschien dat de klacht daar meer voor komt. overigens is het op zich al een goede zaak om voordat u een gebruikte auto aanschaft eerst even de revieuws daarvan te lezen. dan weet u in ieder geval wat andere bestuurders van een bepaald model vinden.
kijk voor eventuele revieuws even op:

http://www.autoweek.nl/myreviewautoindex.php?vanjaar=0&sort=4&desc=1

verder veel succes met uw auto.