Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
annie van es - 25-11-2011 12:35:34
Voeding & Gezondheid

Stroopjesvet

[quote=gerdamarijke schreef op woensdag 23 nov 2011, 20:03]mij (zeeuwse) oma at dit bijna dagelijks. ik heb het haar ook zeer vaak zien maken. het spekvet was gewoon koud. het stond altijd buiten, in zo'n kastje met horregaas ervoor. daarna zeer rijkelijk stroop uit zo'n geel-witte pot er door. oma is 100 geworden, zo slecht kan stroopjesvet dus niet zijn.
ik heb het zelf vroeger ook gegeten (ben zeeuw) en het was heerlijk op de boterham, maar wij deden daar vaak ook een plakje kaas op. het water loopt me nog in de mond als ik er aan denk. of het gezond is vet met suiker, vast niet. maar de mensen werkten vroeger toch op een andere manier dan wij, zaten niet achter een bureau en werkten op het land. die verbruikten de calorieën op die manier. maar lekker was het zeker.