Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-04-2005 19:07:00
Elektronica & TV

Condensdroger of wasdroger met afvoer


<script language=javascript>postamble();
hallo condensdroger fans,


nog eenmaal een slotreactie op de reactie sgeschgrieven naar aanleding van mijn verklaring over de voor en tegens condensdroger. een condensdroger van 20 jaar is niet te vergelijken met de huidge uitvoeringen, de oudere zijn ruimer gedimensioneerd(omdat men niet zo op het energieverbruik hoefde te letten) en daardoor minder storinggevoelig en beter beveiligd.


een condensdroger als ruimteverwamings is totaal niet zinvol. een condensdroger heeft altijd koude lucht nodig om goed te kunnen werken, vandaar dat de ruimte waar hij staat altijd geventileerd moet worden. als je hem als ruimteverwarming gebruikt zal het verbruik stijgen omdat er te weinig koudere lucht beschikbaar is.


na meer dan 25 jaar witgoedervaring kan ik stellen dat er nagenoeg elke situatie een afvoermogelijkheid is voor een droger, waar een wil is is een weg.het energieverbruik van een condensdroger zal altijd hoger zijn ten opzichte van een afvoerdroger door het  toegepaste systeem.


henri1942