Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
bonita_1 - 25-11-2011 14:56:00
Voeding & Gezondheid

Stroopjesvet

=eukie schreef op woensdag 23 nov 2011, 19:07: van (heel) vroeger ken ik stroopjesvet. armeluis-stroop, want het was gewoon vet (uitgebakken vetspek of reuzel) met een lepel stroop erdoor gemengd.. daar kon je lang mee vooruit. gezond zal het wel niet geweest zijn, tenzij je een baan had met veel lichamlijke inspanning. ik probeer dat nog eens te maken, en als je het woord goegelt krijg je voldoende recepten. alleen: het lukt mij niet om het (uitgebakken) spekvet goed te mengen met de stroop, ongeacht de temperatuur. de stroop blijft op de bodem, en het vloeibare (langzaam opstijvende) vet er bovenop, hoe hard en veel ik ook roer. ik gebruik zogenaamde schenkstroop. zou het daaraan liggen ? ? ? graag advies (van een uitstervende generatie).
dit werd vaak gegeten in gezinnen die het erg arm hadden zo ook bij ons thuis een kilo reuzel uit gebakken met de kaantjes er nog in een pot keuken stroop goed gemengt dan hoefde er geen boter op brood en geen beleg hier hadden we dan drie weken beleg op brood tot het je str..t uit kwam