Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerdamarijke
gerdamarijke - 26-11-2011 23:32:25
Voeding & Gezondheid

Stroopjesvet

Hallo orgelmuts,
biest is niet echt een streekgerecht, maar je moet wel in een landelijke omgeving wonen en goede connecties met een boer hebben.
toevallig 2 weken terug via de ouders van m'n buurvrouw 2 bakjes biest gekregen. zij hebben een boerderij in ede. het was 40 jaar geleden dat ik dat voor het laatst gegeten heb. m'n man werkte tijdens onze middelbare schooltijd in het weekend bij een boer (toen hadden wij al verkering), en hij kreeg elke zaterdag een emmertje verse melk mee. heerlijke slagroom haalde m'n schoonmoeder daar vanaf en uiteraard was er ook regelmatig biest. grote pan op tafel en allemaal biest eten uit een soepkom.
voor de mensen die het niet weten: biest is de eerst melk van een koe na het kalven. je kookt het met een beetje suiker, heeeeeerlijk.
ik heb nog een bakje in de vriezer staan, nu ik dit type krijg ik er al weer trek in: morgen eten wij biest!!