Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 30-11-2011 21:08:27
Geldzaken & Recht

Invalidenparkeerkaart

Beste tenormin,

dat heb ik wel degelijk gelezen, wat ik al schreef:
"de eerste, tevens belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te kunnen komen en te blijven is, dat men geen 100 meter (meer) kan lopen.
dit wordt beoordeeld door een arts van de gg.gd, welke dit wordt verzocht te doen voor de afdeling wmo van uw woonplaats.

gezien het feit dat dit landelijk van toepassing is, is dat ook bij uw ouders van toepassing. "

toch wordt er mijn inziens nogal lakoniek over het te betalen bedrag gedaan. dat men een invalidekaart en plaats nodig heeft, geeft toch al wel de noodzakelijkheid daarvan aan. en voor veel mensen is het en blijft het een enorm hoog bedrag. in termijnen betalen, is dan nog geen vergoeding, en vaak niet echt een oplossing als er ook hoge medische kosten zijn voor eigen rekening. waarschijnlijk hebben deze mensen recht op een finaciƫle bijdrage uit de pot bijzondere bijstand.

anderen moeten betalen als men wil parkeren wordt als argument gegeven, toch deze oudere mensen van 83 en 86 jaar, beiden slecht ter been.. hehben geen andere mogelijkheid om zich te verplaatsen. gezonde mensen kunnen nog fietsen, wandelen of met openbaar vervoer reizen, dat is voordeliger dan welk ander vervoersmiddel dan ook.


beste lyka,

misschien hebben uw ouders dat al, toch laat ik alsnog het volgende: uw ouders hebben in dit geval ook recht op een invalideparkeer plaats, zo dicht mogelijk bij de woning, deze wordt dan voorzien van het kenteken van de auto. indien uw ouders dat nog niet hebben, deze kunt u ook aanvragen bij de afdeling wmo van de gemeente.