Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zi
zigster123 - 17-12-2011 20:26:38
Huishouden & Energie

Blijft een houten tafel werken?

[quote=ericw schreef op zaterdag 17 dec 2011, 20:16][quote=tenormin schreef op zaterdag 17 dec 2011, 20:01]hallo zigster, dat hout "blijft leven" is ten dele waar. op een gegeven moment is het "uitgeleefd". robert11 spreekt over houten vloeren of tussenverdiepingen waarvan de vloeren kraken. dat is logisch, dat zijn geen meubelen die gemaakt zijn. de basis van meubelen zijn uiteraard bomen. die boomstammen moeten, als het goed is, toch enige jaren in het water hebben gelegen voordat het verwerkt wordt. als u denkt dat uw eettafel uit indonesie komt kan ik alleen maar denken dat het te snel verwerkt is als meubel. wel, en dat is helemaal niet bij uw vraag, is het zo dat b.v. in de winter, als meubelen in een zeer koude kamer staan kunnen "krimpen", niet zichtbaar, maar toch. vandaar dat wij altijd adviseerden een kamer met veel houtel meubelen niet kouder te hebben dan 12 graden (maar dit alleen als weetje). de oplossing tot "reparatie" maakt de tafel niet mooier. probeert u nogmaals met id wonen in gesprek te gaan, daar het een nieuwe tafel betreft. scheuren binnen 2 maanden horen echt niet in een dure houten tafel te komen (tenzij het waaibomenhout is).

het scheuren van de tafel na 2 maanden is niet veel te snel, het komt van de overgang van zomer naar winter, de verwarming lekker hoog en te droog in huis. teakhout is natuurlijk gevoelig voor en dit is wel een bekend fenomeen.

mvg, eric
vochtigheidsgraagd is 75%, absoluut niet te droog. binnentemperatuur kan in de zomer oplopen tot 30 graden, in de winter is het 19 graden, lijkt mij allemaal mee te vallen. ik durf idd te stellen dat het hout niet lang genoeg heeft gerust.