Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-12-2011 16:13:07
Huishouden & Energie

Wat moet verzekering vergoeden bij schade badkamer door lekkage?

Beste vraagsteller,
in de kern van de zaak is er een twist omtrent de reikwijdte van de schade die (zal ) ontstaan ten gevolge van de overstroming en het verzekerd belang. hebt u bij unive een super of superieur of een inboedelverzekering van voor 8 maart 2009?

vaak ook staan er in de algemene of bijzondere voorwaarden ontsnapping of redelijkheidsclausules die in dit geval wellicht u kunnen helpen in uw verweer.

mijns inziens zou unive u op basis van hun eigen regels, de wet of jurisprudentie u duidelijk moeten kunnen maken waarom u niet alle gevolgschade vergoed krijgt. wel naar de marktwaarde want inderdaad mag u niet in een voordeliger positie komen, maar andersom mag ook niet.

dus niet zomaar akkoord gaan, ik kijk eventueel nog na jurisprudentie inzake schade gevolg, oorzaak en verzekerbaar belang.
succes!
mr. m. martens-ferwerda