Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma - 14-01-2012 18:52:46
Voeding & Gezondheid

Cambridge dieet

Dit is een slecht crashdieet, je valt in korte tijd veel af, afhankelijk van de mate van overgewicht meer of minder. wie echt heel veel overgewicht heeft, meer dan 40 kilo, kan dit dieet doen maar moet het wel laten volgen door een maagbandje of gastric-bypass en kan over twee jaar dan het overtollige vel (op eigen kosten) weg laten halen en de buik/borsten laten liften. doordat je te snel teveel afvalt kom je namelijk extreem ruim in je vel te zitten met alle psychische en lichamelijke problemen van dien.

wie 20 kilo en minder kwijt wil/moet heeft niets maar dan ook helemaal niets aan dit dieet omdat je eetgewoonten slechts tijdelijk worden veranderd, je lichaam op de spaarstand gaat staan, je hormoonhuishouding definitief ontregeld raakt en je metabolisme naar de kloten gaat, zal je na verloop van tijd het verloren gewicht weer aankomen en zelfs meer dan dat. voor wie dit dieet als eerste dieet in zijn leven doet is het een begin van de rest van je leven jojoen met je gewicht en van het ene wonderdieet dat je heel snel beloofd te laten afvallen naar het volgende gaan.

de ervaring is ja, je valt er snel veel mee af en je komt het later weer allemaal aan plus extra, en wie denkt dat hem/haar dit niet zal overkomen zoals de mevrouw die zo blij is met haar verloren kilo's en zweert dat ze die nooit meer aan gaat komen. je hebt er niets over te zeggen want je lichaam is veranderd op ene manier die ervoor zorgt dat je nooit meer normaal zal kunnen eten zonder aan te komen.

een gezond gewicht bereik je niet met dit dieet maar met gezonde eetgewoonten langzaam in te voeren, meer te bewegen, vaker te wandelen, onnodige calorie├źn te vermijden en je te focussen op gezond willen eten en leven ipv een snelle fiks voor een langdurig probleem.

het is net als die snelle hap van de snackbar makkelijk en snel resultaat maar op de lange duur betaal je er een hoge prijs voor.