Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 08-02-2012 19:19:09
Geldzaken & Recht

Hoeveel huurverhoging na vervangen geiser en ketel?

[quote=vladja schreef op woensdag 8 feb 2012, 16:52]red1 en 1paul,

er is geen enkele verplichting om een cv-ketel na de 15 jaar afschrijving te vervangen. de 15 jaar, die de huurcommissie aanhoudt, houdt in dat de cv-installatie niet in een kortere periode mag worden afgeschreven, waardoor de huur meer zou stijgen..het heeft dus alleen te maken met het bepalen van de toegestane huurverhoging wegens verbetering.

de cv-ketel mag rustig nog een aantal jaren in gebruik blijven. dat gebeurt ook in veel gevallen. als de woningbouw besluit om alle ketels wegens ouderdom te vervangen, dan is het groot onderhoud en mag de huur niet verhoogd worden. maar dat is hier niet aan de orde.

de vraag is of er gevraagd is om instemming om gelijktijdig de cv-ketel te vervangen en een woonverbetering uit te voeren. in de trend: als we cv-ketel door hr vervangen gaat je minder stookkosten betalen, nemen wij de warmwatervoorziening dus voor onze rekening, bent u van dat gedonder met een eigen aparte geiser af, of zoiets.

vladja





hoi vladja deze verplichting is er inderdaad niet, de ketel word vervangen op voorstel van de installateur, degeen die zorg moet dragen voor onderhoud en deze heeft tegelijk voorgesteld om een hr-ketel te instaleren en niet de huurder al gaat deze uiteraard wel accoord...

de installateur doet het onderhoud en heeft (waarschijnlijk) geconstateerd dat de ketel in slechte staat is en vervangen moet worden, hier heeft de huurder verder niets mee te maken...

groot onderhoud word gedaan zowel in één huis tegelijk als in meerdere tegelijk, de term word gebruikt om aan te geven dat het onderhoud is welk verder gaat dan "normaal" onderhoud en heeft niets te maken met de hoeveelheid huizen waar in deze uitgevoerd word, dit is een wijdverbreid misverstand...

als topic starter handelt zoals ik hierboven voorstelde heeft ze grote kans dat zij in het gelijk word gesteld door de huurcommissie!!!