Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 15-02-2012 19:51:28
Voeding & Gezondheid

Geneesmiddel

Om wat inzicht te krijgen over een te hoog cholesterol en vet is de voedingswijzer.
http://www.devoedingswijzer.nl/calorie.html

hier kun je dan ook via "wat zit erin" elk produkt afzonderlijk invullen en zie je dat pindakaas heel vet is, hoewel het grotendeels (gezonde) verzadigde vetten zijn zit er toch per 100 - 10 gram (slecht) verzadigd vet en daarbij heel veel zout wat voor een ethoog cholosterol zeer slecht is.

boter is vet, een boterhem zonder boter kan ook als de boterham smakelijk wordt gemaakt, daarbij light produkten zijn ongezond en zijn niet zo licht als men doet geloven.
mager vleeswaren is o.a. rookvlees ( licht gezouten) frincando, kipfilet. een broodje gezond kunt u zelf maken. neem een volkoren boterham en als rauwkost wat fris en gezond is, denk dan aan bv wat sla, plakje tomaat, komkommer en plakje hard gekookt ei. met een stukje magere vis zoals koolvis en kabeljauw kunt u het afwisselen met een fruitcoktail.
het is wel wenselijk dat uw arts hierachter staat, omdat deze uw lichaam en gezondheid beter kan inschatten dan alle mensen op dit forum.

bij dit alles gaat het erom dat indien uw gezondheid dat toelaat voldoende of meer dan u momenteel doet bewegen. hierdoor heeft u een goede tot betere verbanding van al het genutigde voedsel en...nog één laatste tip, wees sober met alcohol.

m.vr.gr.,
ineke l.