Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

getty
getty - 24-02-2012 16:16:55
Geldzaken & Recht

Huurtoeslag en beroep

Ja oke, wist niet precies hoe het werkte met een hangende scheiding, maar nu moeilijk doen om bezwaar in te dienen en als je wat krijgt vervolgens eventueel weer terug gaan betalen zou ook niet zinvol zijn dan, zeker niet daar het in 2009 speelde en geen recente nood/aanvraag huurtoeslag voor nu is.
of zie ik dat verkeerd ?

voor de huurtoeslag mag je nog een vermogen hebben van €20000. de opbrengst uit de verkoop zal dan meer dan €40000 moeten zijn, als het gedeeld wordt tussen beide exen. ik vermoed dat hier de verwachtte opbrengst niet zo groot zal zijn, dan zou ik het zeker normaal gesproken wel aanvragen.

probleem hier is denk ik alleen dat het een recreatiewoning betreft. en daar geldt alleen recht op de huurtoeslag voor mits de gemeente toestemming geeft. de gemeente heeft dat hier dus niet gedaan, dus geen recht op huurtoeslag. het enige wat ts kan doen in deze is een klacht bij de gemeente indienen als ze eerst wel toestemming verlenen en later dit niet meer doen. pas als dit hersteld is kan je proberen om een ambsthalve herziening te vragen mbt de huurtoeslag. maar dus eerst met de gemeente in de clinch.