Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 29-02-2012 19:36:36
Voeding & Gezondheid

Olie om te verhitten in de keuken

[quote=spikkel schreef op woensdag 29 feb 2012, 18:46]de vraag was 'welke olie om te verhitten in de keuken'. dan neem ik aan dat je wilt bakken, braden en frituren. ik zou niet weten waarvoor je meer dan 170 graden nodig hebt behalve cremeren ;-)



misschien heb je niet meer nodig maar krijg je het kado.......

er is ooit een onderzoekje gedaan, welliswaar om iets anders te constateren- (een waarschuwing voor vogelliefhebbers), maar wellicht interessant te weten hoe heet zo`n pan kan worden:
--een amerikaans onderzoeksteam besloot de proef op de som te nemen, en heeft tests gedaan met deze pannen. een lege, merkloze koekenpan met een teflon coating werd voor dit doel op een huishoudelijke elektrische kookplaat verhit. in 3,5 minuut liep de temperatuur van de pan op tot 391°c.
een lege teflon® pan bereikte onder dezelfde testcondities een temperatuur van 383°c in 5 minuten--http://www.parkietenfreak.nl/a-teflon.php">bron