Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 01-03-2012 09:50:41
Voeding & Gezondheid

Olie om te verhitten in de keuken

[quote=ir. benton deus schreef op donderdag 1 mrt 2012, 00:20]die conclusie kan ik niet met u delen: deze twee oliën zijn, samen met palmolie, slecht voor de gezondheid, al hoewel het vloeibaar is zijn het verzadigde oliën. dat kan elk dietist beamen, zeker uw slechte cholesterolwaarden (ldl) stijgt daardoor.

de eigenschappen van koolzaadolie zijn mij niet bekend, die van kokosolie wel. dat u en elke dietist dit afraden vind ik een gebrek aan bijscholing. kokosolie is weliswaar een verzadigd vet maar gedraagt zich in het lichaam niet zo. sterker nog, ons lichaam verwerkt het als koolhydraten zonder de nadelen ervan.

bovendien, sinds we zo'n 20 jaar geleden het advies kregen om overzadigde vetten te eten is de hoeveelheid mensen met gezondheidsproblemen explosief gestegen. opa en oma die al hun hele leven lang alles in de roomboter bakken wandelen vrolijk en gezond richting hun 100-jarig bestaan.