Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 11-03-2012 21:01:55
Computers & Telefonie

Waarom glasvezel

Het hele woord "glasvezel" is misleidend en niet ter zake doende. waar het om gaat is of die glasvezel tot in huis komt en of er, nu of in de toekomst, zeer hoge snelheden mee gehaald gaan worden. vaak is er gewoon een koperen draadje en wordt de snelheid van de kabel (ziggo of upc) niet overtroffen of zelfs niet gehaald.

waar het werkelijk om gaat zijn de internetsnelheid, draadloos of niet draadloos, zenderpakket, telefoniekosten, grootte van het postvak en de maximale grootte van berichten en natuurlijk de maandelijkse abonnementskosten. daarnaast de eenmalige administratie- en apparatuurkosten.

je kunt alleen hogere snelheden, dan bij ziggo, verwachten als de glasvezel tot in de meterkast komt. denk er wel aan dat ziggo ook nog steeds analoge tv ontvangst en aparte radio ontvangst biedt. bij "glasvezel" zal er geen radio en geen analoge tv ontvangst mogelijk zijn, maar alleen tv of radio op slechts één tv toestel