Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-03-2012 21:35:30
Computers & Telefonie

Scherm laptop kapot

Gsm schreef op dinsdag 13 mrt 2012, 17:47: een asus is toch relatief vrij degelijk gebouwd, maar een laptop is en blijft een kwetsbaar apparaat. ik heb echter nog nooit meegemaakt dat alleen door dicht- en opendoen het scherm defect geraakte, behalve wanneer het scharnier losbreekt.

als het scharnier links nog in orde is en er dus geen barst in de lijst van het beeldscherm zit, dan is het scherm hoogstwaarschijnlijk te wild dicht- of open gedaan. zit de barst in de omlijsting van het scherm dan heb je eigenlijk wel recht op garantie, omdat het scharnier waarschijnlijk stukgegaan is en daardoor het scherm is beschadigd.
zoals hier al eerder opgemerkt is, moet een scherm nooit bij een bovenhoek beetgepakt worden om het te sluiten of te openen.
vooral grote schermen kunnen daardoor barsten of de scharnieren gaan eerder loszitten. open het scherm dus altijd met één hand en pak het daarbij in het midden aan de bovenrand vast.
gebruik ook liever geen twee handen aan beide hoeken.

ik vrees dat geen enkele leverancier een gebroken lcd-scherm vergoedt, zelfs niet wanneer je er echt niets aan kon doen, dat het scherm is stukgegaan.
ik vind echter wel, dat wanneer er geen barst of kras zichtbaar zou zijn geweest, dat dan een defect beeldscherm vergoed moet worden binnen de garantieperiode.
er is idd niks zichtbaar....maar helaas het blijft een ja en nee spelletje tussen winkelier en mij...en hun willen hem eventueel wel opsturen naar asus maar dan ben ik zowiezo 75 euro kwijt voor het opsturen dat is een regel van asus en dan nog een nieuwe beeldscherm dan kom ik op 350 ongeveer uit zei die nou ppff kan ik echt niet missen de laptop was gekocht van mijn laaste spaargeld...