Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

inekel1953
inekel1953 - 23-03-2012 15:55:52
Voeding & Gezondheid

Nieuwe sun verpakking imigran- ellende

[quote=marielous schreef op vrijdag 23 mrt 2012, 14:37]de verzekering heeft het wettelijk recht om alleen het goedkoopste middel te vergoeden, als het werkzame bestanddeel hetzelfde is.de klachten die u hebt gaan niet over de werking van het middel, maar over het comfort van het toedienen.van een medische noodzaak om het duurdere middel te vergoeden is geen sprake.
u zou kunnen aanbieden om het verschil in kosten zelf te betalen.van verzekering veranderen is ook een optie, maar ook de verzekering die het duurdere middel nu nog wel vergoedt, heeft het recht om daar mee te stoppen.



u heeft ongelijk als u denkt dat indien het bestandeel het zelfde is, dat dan ook het medicijn identiek is.
een voorbeeld, voor mensen die een inhalatie nodig hebben voor hun longprobleem, de stoffen van het bestanddeel kunnen het zelfde zijn, toch de fijnheid van de korrel kan heel verschillend zijn, met het gevolg dat het bewuste medicijn niet in de longen komt waar het nodig is om de werking te hebben die de longen nodig heeft.
het is dan te zot voor woorden om zoals u het zegt: u zou kunnen aanbieden om het verschil in kosten zelf te betalen

verder heeft u het over comfort...
heeft u de vraag wel gelezen van agaat? zeer waarschijnlijk niet.
een patiënt die lijdt aan zowel migraine als clusterhoofdpijn, heeft niet zomaar eens een keertje hoofdpijn, dit is in wezen onmenselijk om dat te moeten dragen.
dit te weten en mee laten wegen in een besluit voor de patient:
de patient heeft m.i. het recht een adequaat medicijn, wat ook van toepassing is voor de prikpen die agaat nodig heeft om het medicijn zelf, op een beetje meeswaardige manier, te kunnen toedienen.

sterkte agaat en succes komende dinsdag.

m.vr.gr.,
ineke l