Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-04-2012 21:49:46
Geldzaken & Recht

Spaagroeirekening ing

Beste martien48,

u heeft groot gelijk. ook ik ben nu met de ing bezig en heb deze met de voorwaarde van de postbank destijds geconfronteerd. hierin staat namelijk duidelijk omschreven hoe deze groeirekening werkt.
het belangrijkste in dit geval is dat de groeirekening automatisch stopt bij de leeftijd van 18 jaar van het betreffende kind. op dat moment kun je aangeven naar welke rekening het geld overgemaakt moet worden of dat u dit contant op gaat nemen. er wordt met geen woord gesproken dat het alleen maar naar het betreffende kind overgemaakt kan worden.
echter......de ing bank heeft verzuimd dit te melden en liet deze rekening gewoon doorlopen nadat mijn kinderen 18 jaar zijn geworden. ik heb een aantal keren telefonisch contact met de klantenservice gehad en mij is gemeld dat door mijn klacht de ing nu iedereen met zo'n groeirekening aan gaat schrijven met de melding dat deze groeirekening beeindigd gaat worden. inmiddels heeft mijn oudste dochter inderdaad deze brief ontvangen. daar heb ik natuurlijk niets aan, en inmiddels is de directie van de ing aangeschreven met mijn klacht.
ook ik had deze groeirekening geopend om op een door mij gekozen moment het bedrag te kunnen schenken of iets cadeau te kunnen doen als verrassing.
dit heeft de ing in ieder geval al verpest omdat mijn kinderen nu telkens rechtstreeks door de ing worden benaderd met de mededeling dat zij die rekening bezitten.
dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest, wel iets te sparen voor je kinderen maar vervolgens het zelf -op een door mijzelf te bepalen tijdstip- te kunnen schenken,voor een studie te gebruiken, of wat dan ook en zeker niet een moment die de ing denkt te kunnen bepalen. nogmaals zo is dit niet beschreven in de voorwaarde van de postbank.
dus de opmerkingen van de personen hierboven slaan werkelijk nergens op omdat deze zelf de voorwaarde waarschijnlijk niet hebben gelezen, en dan heb ik het over de voorwaarde op het moment van afsluiten bij de postbank.
een kopie van de voorwaarde wil ik best ter beschikking stellen. het staat er kort en duidelijk in beschreven hoe te openen en wanneer deze stopt, en.....wat er dan met het gespaarde bedrag gaat gebeuren.
de ing tenstolle is zelf ook geschrokken van deze voorwaarde vandaar dat de ing nu iedereen met zo'n groeirekening voor kinderen van 18 jaar en ouder snel een brief sturen met het onderwerp - omzetten van groeirekening naar toprekening-

groet