Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

nz
nzhippo - 23-04-2012 17:27:13
Voeding & Gezondheid

Het mentale dieet plan

Er is maar één dieet dat werkt om fysiek af te vallen. zoek uit wat je nodig hebt - vrouwen zo'n 2000 kcal per dag, een beetje afhankelijk van je leeftijd, zie hier: http://www.gezond-dieet-afvallen.nl/hoeveel-calorieen-per-dag.html
beperk dat een beetje, ga liever niet onder de 1600 en beslist niet onder de 1200 zitten. hoe minder je eet, hoe meer je je lijf in de spaarstand zet: alles dat binnenkomt wordt zeer effectief gebruikt en afvallen wordt onmogelijk. zo weinig eten is ook niet vol te houden, dus als je weer normaler (meer kcal) gaat eten, kom je extra hard aan: het jojo-effect.
je zegt dat je al heel wat hebt uitgeprobeerd, dus dan is het advies: ga eerst gezond eten. volkorenbrood en -pasta, veel groente, beperk de hoeveelheid vetten _licht_ (dus niet schrappen of sterk beperken), beperk de hoeveelheid koolhydraten licht. zorg dat je ruim voldoende beweging krijgt, liefst elke dag een half uur matig inspannen (dus niet wandelen of langzaam fietsen, maar iets waar je van gaat zweten). neem voortaan de trap ipv de lift, de fiets ipv de bus of de auto. zorg ook dat je voldoende vocht (minimaal 1,5 liter) binnenkrijgt, liefst gewoon kraanwater.
als je eenmaal een goed eet- en beweegpatroon hebt, zul je overtollige kilo's kwijtraken, zonder hongergevoel.
'een dieet' werkt nooit of het nu dokter frank is, sonja bakker, het sherry- of het brooddieet, ze werken aantoonbaar niet. je zult blijvend een goed eetpatroon moeten hebben. tenzij je graag steeds meer kilo's aankomt en steeds meer moeite wilt doen om steeds minder af te vallen...

denk je dat je dit niet alleen redt, kijk dan eens bij je huisartsenpraktijk: er zijn veel eet- en beweegprogramma's, onder begeleiding van voedingsdeskundigen/diëtisten en sportcoaches. dan sta je er niet alleen voor en heb je deskundige begeleiding.
is zo'n programma er niet, ga dan naar een diëtist en stel samen een voor jou gezond en realistisch eetplan op.

of je daarmee in je jurk past eind juni weet ik niet - meer dan maximaal een halve tot een hele kilo per week afvallen is niet slim tenzij je na de vakantie je jurk wilt weggooien, want dan zul je dus weer gaan aankomen en meer wegen dan je nu doet. dus wees realistisch en kies de gezonde manier, die vol te houden is en misschien iets meer tijd nodig heeft maar uiteindelijk een beter blijvend resultaat oplevert.