Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 10-05-2012 11:46:06
Huishouden & Energie

Keukenblad ikea

Een paar opmerkingen:

=ripcurl schreef op donderdag 10 mei 2012, 10:53: het lijkt me dat dit niet mag binnen een jaar.
het is niet verboden.

=ripcurl schreef op donderdag 10 mei 2012, 10:53:
dat je een schort draagt tijdens het koken valt naar mijn mening onder normaal gebruik.
is toch echt jouw mening.

=ripcurl schreef op donderdag 10 mei 2012, 10:53:
over de garantie zelf zegt ikea: we bieden je een garantie van 25 jaar tegen defecten in materialen en afwerking op het faktum keukensysteem en de värde vrijstaande keukenserie. de garantie omvat alle gebreken betreffende het materiaal en afwerking. deze garantie geldt bij huishoudelijk gebruik van de keuken en valt onder de algemene voorwaarden die in de garantiebrochure vermeld worden.

ikea maakt wel een uitzondering en dat is dat werkbladen dunner dan 3,8cm niet gedekt worden door de garantie bij het type faktum. en lagan wordt helemaal niet gedekt door garantie.
de fabrikant en verkopende partij bepalen zelf of zij garantie geven (is niet verplicht), bepalen ook welke garantie zij geven, tegen welke condities en welke rechten zij de koper toekennen.


=ripcurl schreef op donderdag 10 mei 2012, 10:53: u heeft recht op een deugdelijk product en dat is dit niet, want u had deze schade aan het blad niet kunnen verwachten. zeker niet binnen een jaar.
helaas heb je het mis.
ten eerste kent de wetgeving geen recht op een deugdelijk product (zeker van consuwijzer gehaald?), en ten tweede is de verwachting gebaseerd op de uitspraken van fabrikant en winkelier en niets anders.

het product dient aan de koopovereenkomst te voldoen (wettelijk bepaald) met daarbij de uitspraken van fabrikant en winkelier (ook wettelijk bepaald).