Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 11-05-2012 16:25:05
Huishouden & Energie

Keukenblad ikea

[quote=vr1944 schreef op vrijdag 11 mei 2012, 15:55]ja hoor daar is ie voor de zoveelste keer weer met ik weet het beter dan de juristen van consuwijzer gezwam.niemand zit volgens mij te wachten op die onzin.het lijkt me niet de bedoeling dat jij iedere keer mensen de les leest over garantie bepalingen.

dan moeten de juristen van consuwijzer ook aan de lettertjes van de wet houden. dat doen ze niet en ze geven er een eigen draai aan.

de tekst die ik heb aangegeven staat letterlijk in de europese richtlijn.
dan moeten die juristen van consuwijzer niet schrijven dat je als consument langer recht hebt op garantie dan twee jaar wat in de richtlijn is gegeven.

in de richtlijn is niet bepaald dat de winkelier minimaal twee jaar garantie moet geven.
punt.

consuwijzer schrijft:

[quote]veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op twee jaar 'garantie'. in de europese richtlijn koop en garantie is inderdaad een wettelijke termijn van twee jaar opgenomen. dit is een garantietermijn die als minimum is voorgeschreven aan de lidstaten van de eu.
dat is dus echt niet waar.

zie mijn eerdere posting met de tekst van de europese richtlijn zelf!!!!

punt.
einde discussie.