Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 11-05-2012 19:55:59
Huishouden & Energie

Keukenblad ikea

[quote=dcz schreef op vrijdag 11 mei 2012, 19:23]hier:
artikel 5
termijnen
1. de verkoper is aansprakelijk krachtens artikel 3 wanneer het gebrek aan overeenstemming zich manifesteert binnen een termijn van twee jaar vanaf de aflevering van de goederen. indien voor de uitoefening van de in artikel 3, lid 2, vermelde rechten in de nationale wetgeving een verjaringstermijn geldt, kan die niet verstrijken binnen een periode van twee jaar vanaf de aflevering.


dat jij moeite hebt met begrijpend lezen en het interpreteren van die wetteksten is inmiddels wijd en zijd bekend.....

lees jij eens zelf heel goed!!!

[quote]de verkoper is aansprakelijk krachtens artikel 3 wanneer het gebrek aan overeenstemming zich manifesteert binnen een termijn van twee jaar

waar staat dan dat de verkopende partij minimaal twee jaar garantie moet geven?

er staat heel duidelijk "gebrek aan overeenstemming", dus ieder gebrek aan de overeenkomst. er staat niet: "gebrek aan de zaak", "gebrek aan het product"

er staat dus: als het product gedurende de eerste twee jaar na aankoop niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke het volgens de koopovereenkomst had moeten bezitten.
er staat niet: de verkopende partij is voor ieder gebrek aan het product gedurende de eerste twee jaar na aankoop aansprakelijk.

in het eerdere stuk wat ik geciteerd had vanuit het stuk van de tweede kamer is de enige juiste uitleg van de omzetting van de europese richtlijn naar de nederlandse wetboeken.

en als je de richtlijn verder leest, zie je ook dat de overeenstemming de overeenkomst bedoeld wordt en niet het product zelf.

als het wel over de verplichte garantieperiode ging, had het wel onder artikel 6 gestaan, wijsneus! want daar staan de regels van de garantie. en artikel 5 gaat over de conformiteitsbeginsel: de zaak dient aan de overeenkomst te voldoen (artikel 17, lid 1, wetboek 7).