Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcel63 - 30-05-2005 09:50:27
Voeding & Gezondheid

Permanent ontharen.

hallo,


met geen enkel systeem (laser of flitslamp) kan de garantie worden gegeven dat alle haren permanent worden verwijderd. wel is er een groot verschil tussen de diverse systemen.


zelfs de beste systemen (in mijn ogen alexandriet lasers) kunnen geen garantie afgeven en al helemaal niet beloven in 5 behandelingen klaar te zijn. hoeveel behandelingen er nodig zijn, is o.a. afhankelijk van de plaats op het lichaam (en het gebruikte systeem).


op onderbenen is het resultaat in het algemeen erg snel erg goed te zien. op andere plekken, zoals bv een mannenrug, zijn veel meer behandelingen nodig (10 tot soms wel 20). alles hangt af van hormonen, haarkleur, huiskleur enzovoort.


afhankelijk van deze en meer factoren zal de huid steeds proberen nieuwe haar(zakjes) aan te maken. vaak zijn deze haartjes veel dunner. juist op deze dunne haartjes hebben de meeste systemen weinig effect. mijn ervaring (ik heb ervaring met de volgende lasers
: ndyag, diode, ruby en alexandriet, maar ook met flitslamp of ipl). de alexandriet laser is naar mijn mening de enige die daar wel goed raad mee weet, maar zelfs dit systeem geeft geen 100% garantie.


de haargroei is na iedere behandeling aanzienlijk minder en duurt het steeds langer voor er weer nieuwe haren terug komen. afhankelijk van de plaats op het lichaam, kan na 5 - 8 behandelingen worden gewacht tot er naar de mening van de klant / patient te veel haren op staan. de interval tussen de behandelingen zal dus steeds groter worden.


wat gegarandeerd kan worden: permanente vermindering, geen permanente verwijdering. 


helaas zijn er te veel centra, waar met weinig tot geen kennis van zaken deze epilatie methode wordt aangeboden. de behandeling zelf is zeer eenvoudig uit te voeren en daarom wordt vaak ten onrechte gedacht dat iedereen dit wel kan doen.


een goed behandelcentrum werkt niet alleen met een goed apparaat, maar moet ook een goede opleiding hebben gevolgt.


om patienten - klanten niet af te schikken, wordt vaak een te positief beeld geschetst.


mvg


marcel