Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-06-2012 20:49:51
Elektronica & TV

Wasmachine loopt veel te lang

Hereistom schreef op dinsdag 12 jun 2012, 19:36: zoekster schreef op dinsdag 12 jun 2012, 19:09: waarom is het zo erg dat hij zo lang loopt? de mijne draait met de hete was ook bijna drie uur. zo is dat tegenwoordig, ze doen er vreselijk lang over.
nou dan is die van jou zeker ook stuk!!! en wat daar erg aan is? dat het heel veel energie kost en dat je er lang op moet wachten!
die van mij wast alles prachtig schoon in 1 uur! ;-)

voor ts; ik ben bang dat deze goedkoop nu dus een duurkoop is!

@hereistom. nee, de mijne is niet stuk, maar je kunt het programma verkorten tot 1 uur, als je nu eens mijn antwoorden goed leest ipv meteen zo te schreeuwen.

@mijoeleke, het is de bedoeling van de lange programma's dat ze met veel minder water de was schoonkrijgen, daardoor moet de kleding langer tegen elkaar aanschuren. wat zij als a+ zien is minder water verbruik, vroeger was je zo'n 75 liter water per wasbeurt kwijt, nu is het rond de 50 liter.

wel jammer dat het korte programma bij u zo heel erg kort is. want zelf draai ik mijn was meestal op het korte programma, alleen af en toe de lange was, want volgens de monteur gaat anders de machine kapot. omdat hij dan ook minder spoelbeurten maakt.

30 of 40 graden is vaak genoeg, maar bij echt vuile was niet, en ook huismijt krijg je niet dood onder de 60 graden. mocht dat een issue zijn.

u zult zien dat hij op 40 graden minder tijd draait en op 30 graden nog minder. dan heeft hij nl minder tijd nodig om het water op te warmen. let er ook op dat de voorwas niet ingeschakeld staat.

ik kan nu al voorspellen dat als u de monteur inschakelt dat u voor de kosten opdraait. maar goed, u moet het zelf weten.
en u kunt natuurlijk altijd dreigen met kassa en radar, ahum, daar zullen ze zich ontzettend veel van aantrekken.

met vloeibare wasmiddelen moet je overigens uitkijken die zijn vaak de oorzaak van stinkende trommels, omdat ze vooral bij lagere temperaturen meer blijven kleven in de machines dan poeder.
daar zijn ook hele forums over.