Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-06-2012 21:35:20
Computers & Telefonie

Windows defender buiten werking

Ik was nieuwsgierig, dus heb even wat rondgeneusd. er is nogal wat software dat windows defender uitschakeld. niet alleen mse, maar ook andere virusscanners en ook schoonmaak of tuneup programma's. wd lijkt niet erg populair te zijn :) er wordt zelfs http://computertotaal.nl/software/556-windows-7-windows-defender-uitschakelen.html">geadviseerd hem uit te schakelen.

je zou hem ook via het register in moeten kunnen schakelen. ga naar 'start' en 'uitvoeren' toe. geef de opdracht 'regedit '. ga dan op zoek naar de dword-parameter 'hkey_local_machine\ software\ policies\ microsoft\ windows defender\ disableantispyware'. de waarde '0' vertelt dat windows defender is ingeschakeld. de waarde '1' vertelt dat windows defender is uitgeschakeld.

mits die registersleutel dus te vinden is. bij mij niet en ik zou er ook niet aan beginnen als ik jou was.

als het om een firewall gaat zit er in je router een ingebouwde "hardware" firewall. dit is zelfs beter dan een software firewall. hij beschermt je tegen aanvallen van buitenaf. in tegenstelling tot een software firewall geeft hij je echter geen controle over in en uitgaande berichten van je geinstalleerde software, mocht je dat willen. achter je router heb je in principe voldoende aan windows firewall. het is zinloos om met allerlei security pakketten te gaan werken. enige meerwaarde die ze hebben is dat ze je systeem belasten. er is trouwens wel een firewall die met de windows firewall samenwerkt als je dat prettiger zou vinden.