Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-07-2012 18:55:13
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering all risk / casco

Magda schreef op zondag 8 jul 2012, 18:39: kijk in de polisvoorwaarden onder schadevergoeding. daarin is vermeld met hoe de verzekerdewaarde volgens de verz.maatschappij wordt afgeschreven.


dit is een uitstekende opmerking die ik zelf even was vergeten te melden.
een verzekering betaalt hooguit de dagwaarde van de auto uit, niet de nieuwwaarde. is je auto dus 3 jaar oud en rijd je 'm total-loss dan krijg je zeker geen nieuwe, maar de dagwaarde van een 3 jaar oude auto. de all-risk premie blijft echter wel jarenlang hetzelfde, die gaat niet omlaag met de dagwaarde van de auto.
ik ben het helemaal met magda eens: 3 jaar all-risk en daarna eens verder kijken. zelf ben ik, na 3 jaar, geen voorstander van beperkt casco (dekt vooral ruitschade), dan zou ik eerder gaan voor uitsluitend wa.

ik begrijp dat je niet alle polisvoorwaarden online kunt vergelijken als je niet een weekje vrij neemt, dus kijk gewoon op de link van independer, dan ben je snel wijs (nee, ik ben geen aandeelhouder van independer). en desnoods bel je de verzekering daarna gewoon zelf op en geef je via independer online niks op. het is gewoon een handige vergelijker om snel te zien wat het beste is in jouw situatie.