Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tot15karakters
tot15karakters - 13-07-2012 14:21:24
Huishouden & Energie

Wijwillenzon

Wij willen zon, een leuke organisatie die nog veel garantie claims moet afhandelen uit het verleden en daarom een risico loopt.

als je via deze bij de plaatselijke installateur iets hebt afgenomen is deze verantwoordelijk dus hoe lang zal deze nog overleven in deze lastige markt?

de eerste inverters (omvormers) waren niet altijd even goed, philips was matig maar nu worden dezelfde wel beter en betrouwbaar geleverd als steca.
dit merk is dus nu goed maar 10 jaren terug niet.
vergeet niet dat ook een fabriek moet leren en van 1 of 2 jaren naar 5 of zelfs 10 jaren garantie op de inverter is mogelijk.

panelen, ja china maar nu de europese failliet gaan en opgekocht zijn met deze ervaring en ik heb nu chinese panelen van een oorspronkelijk duits bedrijf die ze in 2004 overnamen en 2005 in productie namen.
de eerste panelen waren voor uitsluitend chinese markt en na 2006 is het aantal klachten en defecten zeer sterk gedaald.

verder is het ontspiegelde glas nu beter ontspiegeld en heeft het een vuil afstotende coating gekregen van polymeren.
dus ook daar is ontwikkeling en hoeveel laptops komen er niet uit china?

mijn eigen eerste werk of het nu een kindertekening, huisje verven of broek naaien was, het was ook prutswerk en ik ben zeker geen chinees.
iedereen moet leren dus kijk eens hoe lang een bedrijf bestaat en of ze technologie hebben overgenomen.

verder is het eerder genoemde set van 12 panelen met 2800 wp van €9000,- wel nu gedaald naar 12 panelen en slechts 2760 wp voor €3700,-
ik heb dus andere merk maar prima 230 wp panelen en betere inverter.
de eerste maakte van de geleverde stroom slechts 91% en nu is 96% mogelijk.
betrouwbaarder en meer stroom en minder verlies.
dus sinds de oude van 2010 is het rendement van omzette van gelijkstroom naar 230 volt wissel gemiddeld ook 5% beter geworden.

dus u krijgt nu een beter product voor minder geld.
zelfs zonder de 15% korting of hogere 21% btw dus nog rendabel.
kijk ook eens op www.zonnepanelenforum.nl en daar zitten meer ervaringsdeskundigen.