Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eva080 - 19-07-2012 19:32:49
Geldzaken & Recht

Huurcontract opzegging

Dit staat in de overeenkomst:

a. "indien in 3.1 een bepaalde tijd is opgenomen en deze periode verstrijkt zonder opzegging, loopt de overeenkomst voor onbepaalde tijd door."

dus heeft dit stuk:
"beëindiging van de overeenkomst door opzegging dient
te geschieden schriftelijk en 1 (een) maand voor beoogde beëindiging voor huurder en 3 (drie) maanden voor beoogde beëindiging voor verhuurder."

betrekking op de overeenkomst ná dit jaar. m.a.w. wanneer je het jaar hebt uitgezeten loopt de overeenkomst door, en dan kun je met inachtneming van een maand opzeg termijn de overeenkomst beëindigen.

als je dit nazoekt op het juridisch loket kom je er ook achter dat je bij een overeenkomst met een bepaalde tijd niet zomaar kan opzeggen voor dat die tijd is verstreken. het staat inderdaad vaag omschreven, maar ik denk dat het zo zit.

de makelaar die zegt dat er 'een fout in staat' is dom bezig, want als dat het geval zou zijn, sta jij in je recht.