Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-08-2012 09:02:06
Geldzaken & Recht

Loondoorbetaling bij ziekte

Hallo,
ik begrijp de constructie niet helemaal.

uw vriendin gaat 2 dagen minder werken, dus 21 ipv 35 uur.
u geeft aan prive omstandigheden. betekent dit dat deze aanpassing van tijdelijke aard is?

zoals ik het nu lees, wil je vriendin op eigen verzoek minder werken. waarom wil de werkgever haar dan ziekmelden? als het contract aangepast wordt naar 21 uur en zij gaat die ook werken, dan hoeft er toch niet ziekgemeld te worden?

als zij wegens een operatie oid tijdelijk minder kan werken, dan kan de werkgever haar natuurlijk (gedeeltelijk) ziekmelden, die dagen krijg je dan ook doorbetaald (% is afhankelijk van cao)

wanneer je vriendin tijdelijk minder kan werken wat geen gevolg is van ziekte, dan kan de werkgever haar ook onbetaald verlof geven voor 2 dagen, zodat ze later recht houd op haar 35 uur.

overigens kan de aanpassing van het aantal te werken uren binnen een bestaande arbeidsovereenkomst, de bestaande contractduur kan dan blijven staan.
wanneer zij bijvoorbeeld een ziek kind of ouder moet verzorgen zou ook nog gekeken kunnen worden naar de mogelijkheid van zorgverlof.


en ja, als je minder gaat werken verdien je ook minder, dat behoeft geen uitleg lijkt me. (overigens gaat het netto te ontvangen bedrag vaak minder hard naar beneden dan het bruto bedrag, je gaat ook minder belasting betalen. )