Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jeanpaul
jeanpaul - 14-08-2012 11:42:40
Huishouden & Energie

Parkiet heeft ei (eren) gelegd

[quote=tenormin schreef op woensdag 8 aug 2012, 21:59] hoewel moeilijk zonder broedkastjes.

zo moeilijk is het niet. ik heb hier een wit-grijze parkiet, enkele maanden geleden geboren, die zich toch zonder nestmateriaal en broedkast aardig heeft gered. inmiddels 4 andere parkieten (allen uit het ei in de periode eind juli / begin augustus) die van 'ma parkiet' niet eens op nestmateriaal mochten liggen. inmiddels zitten ze onder het dons.

voor wat betreft de vraagsteller: eigenlijk is het afhankelijk of u nog een parkiet erbij wil. het klinkt hard maar 'schudden' met de eitjes is al voldoende om ze niet te laten uitkomen. het kan ook abrupt: het ei (of de eitjes) gewoon uit de kooi halen. charleycool heeft volgens mij het beste antwoord voor als u niet zeker weet of u nog een parkiet(je) wil hebben.