Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2012 11:26:11
Garantie & Verzekeringen

Geroyeerd na schade melding

Droeftoeter schreef op zaterdag 18 aug 2012, 20:26: 4.de mededelingsplicht betreft niet feiten die de verzekeraar reeds kent of behoort te kennen, en evenmin feiten, die niet tot een voor de verzekeringnemer ongunstiger beslissing zouden hebben geleid

waar het hier fout gaat is de conclusie die je uit dit stukje tekst haalt. hier staat namelijk dat je juist wel zaken moet melden die tot een ongunstigere beslissing voor de verzekeraar kunnen leiden.

het enige dat je niet hoeft te melden, zijn dingen die niet tot een ongunstigere beslissing leiden. met andere woorden, mijn auto is flourisende oranje bijvoorbeeld, want dat zal de verzekeraar een zorg zijn.

dit soort omstandigheden zoals vandalisme en al 5 keer schade daardoor gehad te hebben zijn van belang voor een verzekeraar. door dit te verzwijgen heb je een fout gemaakt, formeel noemt men dit inderdaad fraude hoe cru dan ook. je had de verzekeraar moeten melden dat je auto al meermaals door vandalisme was beschadigd, de verzekeraar had dan of de auto nooit geaccepteerd of alleen tegen een hogere premie.