Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-08-2012 21:32:51
Geldzaken & Recht

Terug kopen traplift

Ik was executeur testamentair bij mijn oom en maakte hetzelfde mee, de leverancier van de traplift, otis, zei dat alles op maat gemaakt was en dat hooguit de steker van het stopcontact bruikbaar was, verder kon niets opnieuw gebruikt worden. ik ben, zoals de meesten weten, vrij technisch en verkeerde in de veronderstelling dat het net als een speelgoedtrein of meccanodoos met linker en rechter bochten zó omgebouwd kon worden in elke vorm. ik geloofde dat dus niet en belde een dag later onder een andere naam weer op en vertelde dat ik een buitenhuis had en graag de lift in mijn oude huis door hun wilde laten ombouwen voor mijn buitenhuis omdat de awbz dat niet betaalde, maar helaas was de trap in mijn buitenhuis heel anders van vorm, zou dat kunnen, was mijn vraag. nu ineens konden ze wél alles opnieuw gebruiken , elke bocht kon veranderd worden, net als een bij een "speelgoedtrein". toen ik mijn verhaal van de vorige dag vertelde werd de verbinding verbroken. ik heb de lift en rails gedemonteerd, het schuift inderdaad zó in en uit elkaar en na wat rondkijken en bellen het geheel aan een openbaar gebouw verkocht voor 5000 gulden, op voorwaarde dat hij ook gebruikt kon worden. de gemeente waarvoor hij bestemd was stuurde een grote auto en een paar sterke kerels om hem op te halen. aangezien er daar geen bocht in de trap was was kon de technische dienst het ding onder mijn leiding eenvoudig zelf in elkaar zetten met weglating van de bocht en hoefde er niets bijgekocht te worden, we hadden zelfs wat "over"!
bij latere navraag, twintig jaar geleden zocht ik ook al graag alles uit, bleek dat de leverancier geen belang bij inruil heeft want als iemand zo'n lift nodig heeft betaald awbz gewoon de volle prijs voor een nieuwe. ik hoop dat minister schippers meeleest! ik ben overigens al eens in het programma kassa, bij felix meurders destijds, geweest over de enorme verkwisting in de gezondheidszorg.