Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-09-2012 12:25:22
Winkels & Webshops

Tas inkijken supermarkt

Susannef schreef op woensdag 5 sep 2012, 23:32: voor de mensen die het gewoon niet willen begrijpen: als de huisregels duidelijk vermelden dat er tassencontrole plaats kan vinden, dan mag een winkelmedewerker je tas gewoon controleren.
voorbeeld: bij de sligro mocht je eerst geen tas mee naar binnen nemen. sinds een paar jaar mag dit wel; navraag bij een medewerker (puur uit interesse, niet uit wantrouwen oid) leerde me dat ze nu wel gerechtigd zijn om een tassencontrole uit te voeren en dat voorheen wettelijk gezien voor hen niet toegestaan was. deze dame wist me ook te vertellen dat zij in de praktijk alleen zullen controleren als daar gegronde reden toe is (verdacht gedrag bijvoorbeeld).ze mogen alleen in een "open" tas kijken en niet zelf de tas openen en/of met hun handen gaan rommelen in de tas.
ze kunnen het niet afdwingen, wel (bij verdenking op diefstal) de klant vasthouden tot de politie er is (en ondertussen mogen ze ook niet zelf in de tas kijken!).