Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-09-2012 14:42:35
Elektronica & TV

Philips 37pfl9604h/12 uitval probleem

[quote=de verkopende partij dient als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke de koper op grond van de koopovereenkomst had mogen verwachten, kosteloos het product alsnog volgens de koopovereenkomst te brengen. ....

ik mag toch verwachten dat ik ongestoord tv kan kijken zonder plof ...ik heb een koopovereenkomst voor een normaal werkende tv... dus kosteloos vervangen / repareren?

wetsartikelen:

na garantieperiode wettelijk recht op een deugdelijk product

ook na de garantieperiode heeft de koper nog recht op gratis reparatie of vervanging als een artikel eerder dan de koper redelijkerwijs mocht verwachten stuk gaat en de koper het artikel niet onjuist heeft gebruikt. de verkoper kan zich niet beroepen op het feit dat de garantie verlopen is, omdat de koper zijn wettelijk recht heeft op een deugdelijk product (artikel 7:17 bw).

de koper heeft in het geval van een ondeugdelijk product recht op kosteloos herstel of vervanging binnen een redelijke termijn. er mogen geen reparatiekosten gerekend worden (artikel 7:21 lid 2 bw). in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld indien de levensduur aanzienlijk wordt verlengd of bij vervanging door een nieuw exemplaar mag een bijdrage gevraagd worden die representatief is voor de periode dat het artikel probleemloos meeging.

als de verkoper reparatiekosten of om een bijdrage voor vervanging vraagt en de koper dit niet wil, kan hij de overeenkomst ontbinden. hij heeft dan recht op een deel van het aankoopbedrag terug. het ingehouden deel dient een redelijke vergoeding te zijn voor de tijd dat het artikel probleemloos is gebruikt (artikel 7:22 lid 1 bw).