Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-09-2012 15:30:52
Elektronica & TV

Philips 37pfl9604h/12 uitval probleem

Trend spray schreef op vrijdag 7 sep 2012, 15:21: beste ikbenik, als het klopt wat ron zegt, was ts 2 jaar fabrieksgarantie toegezegd.
klopt.

trend spray schreef op vrijdag 7 sep 2012, 15:21:
dit probleem was zeer waarschijnlijk bij levering al aanwezig en philips heeft het probleem in deze periode niet goed opgelost.
klopt.

trend spray schreef op vrijdag 7 sep 2012, 15:21:
snap je wat ik bedoel?
ja.

trend spray schreef op vrijdag 7 sep 2012, 15:21: waarom zouden ze dan niet verplicht kunnen worden het alsnog goed op te lossen?
omdat artikel 7:23 lid 2 bw bepaald dat de koper twee jaar de tijd heeft om de zaken in orde te krijgen, welke de koper hierin niet is geslaagd. en nu is het recht op de aanspraak op non-conformiteit verjaard.

kijk, mijn persoonlijke mening is ook dat de fabrikant dit kosteloos dient op te lossen. laat dat heel duidelijk zijn.
echter doen onze meningen er totaal niet toe. de regels zijn heel duidelijk.
daarnaast had de ts wel degelijk gereedschappen om de boel op tijd in orde te krijgen, alleen heeft de ts daar geen gebruik van gemaakt.
ik wil hiermee echt niet beweren dat de ts een sukkel is en een grote domoor is (laat dat heel duidelijk zijn!), maar voor een leek is dat gewoon zeer lastig om te weten waar die nu wel of geen recht op heeft en welke gereedschappen hij tot zijn beschikking heeft.
de situatie is gewoon dat die periode verjaard is en dat de ts het beste een andere tv kan gaan kopen (of met de reparatie akkoord gaan.)
andere opties zijn er domweg niet.

natuurlijk kan men daartegen in gaan, maar wettelijke gereedschap heeft men niet. dat is echt kansloos.

en laat aub heel duidelijk zijn: als er wel mogelijkheden waren, had ik dat natuurlijk aangegeven.