Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2012 11:12:24
Winkels & Webshops

Aldi

Cathja schreef op dinsdag 11 sep 2012, 09:29: het is inderdaad zo dat in bijna alle winkels waar je contant betaalt, afgerond wordt. we kunnen hierover lang discussiëren, maar het gebeurt al vele jaren inmiddels en er wordt (te) weinig over geklaagd.
misschien zou het beter zijn als de winkels 'afgeronde' prijzen op de schappen zetten, dus i.p.v. € 2,92 : € 2,90. bij de kassa betaal je contant ook € 2,90. wij als consument kunnen toch niet natrekken wat de winstmarges voor de winkeliers zijn (dat vraagt niemand zich toch af?), dus afgeronde prijzen voorkomen discussies.
trouwens, zaterdag zagen wij in kassa dat sommige winkeliers zelfs prijzen afronden als je pint, hoewel dit verboden is! goed dat kassa hier aandacht aan heeft besteed! ik heb dit echter nog nooit meegemaakt.
afgeronde prijzen voor elk artikel is een slechte zaak. je kan verwachten dat de winkelier al zijn artikelen naar boven gaat afronden. ook is elke prijsverhoging dan minimaal 5 eurocent. als er dan zo nodig moet worden afgerond dan over het totaal bedrag. en afronden als je pint is helemaal raar en ongewenst dit zou verboden moeten worden zie hier ook niet het nut van dit kan alleen door de nederlandse winkeliers bedacht worden
hulde voor aldi
nee gewoon tot op de cent betalen en terug krijgen