Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

or
orm_73 - 22-10-2012 19:32:13
Auto & Vervoer

Dagwaarde bepaling auto na total loss

[quote=vladja schreef op maandag 22 okt 2012, 10:27]hoeveel heeft de sloper voor het "wrak" betaald?

vladja



beste vladja,

alles met de sloper is langs mij heengegaan. ik werd geadviseerd door mijn verzekering zo snel mogelijk een afstandsverklaring te tekenen dan konden zij alles regelen. ik heb toen nog wel de vraag gesteld stel dat ik zelf de auto bij de sloop breng, en hij brengt me nog 500 euro op is dat dan niet voordeliger voor mij. toen antwoorden ze als volgt:

stel dat de dagwaarde 1000 euro is dan krijg je als je een afstandsverklaring doet 1000 euro van de verzekering uitgekeerd.
stel dat de dagwaarde 1000 euro is, je brengt hem zelf naar de sloop en je ontvangt daar 500 euro, dan krijg je van de verzekering 1000-500 = 500 euro uitgekeerd.
voor mij maakte het dus niet uit of ik de auto wel of niet zelf naar de sloop ging brengen.

aan de hand van bovenstaand voorbeeld heb ik de afstandsverklaring getekend, en alles verder door mijn verzekering laten regelen.

denk je dat het nog van belang kan zijn om de waarde van het wrak te weten? en in welk opzicht? ik weet waar hij gesloopt is en kan dus contact met de sloper opnemen.