Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 03-11-2012 15:58:26
Geldzaken & Recht

Splitsen lening na scheiding

Alexishoop

je kan rondshoppen tot je een ons weegt en een nieuwe lening afsluiten (waar alleen maar weer extra kosten aan verbonden zijn), je blijft verantwoordelijk voor de hele lening ook al los je de helft af.

fleurtje,

afspraken, opgenomen in het echtscheidingsconvenant, hebben rechtskracht als het convenant onderdeel is van de uitgesproken scheiding door de rechter. daarin worden de afspraken vastgelegd en bekrachtigd. daarna kan je nakoming van die afspraken gaan afdwingen zonder opnieuw naar de rechter te gaan. als je opnieuw naar de rechter moet om na afloop van de scheiding en de vastgelegde afspraken nieuwe afspraken/toewijzing te krijgen, heb je een probleem.

dus niet alleen de lening, maar alle afspraken vastleggen in het convenant!

b.v. verrekening/vereffening pensioenafspraken (na de uitspraak op tijd doorsturen naar de pensioenfondsen!!!). het opgebouwde nabestaande pensioen kan blijven staan, want opheffing van de opgebouwde rechten levert beiden niets op, dat voordeel verdwijnt in de zakken van het pensioenfonds. de uitkering stelt ook niet veel voor, maar "weggeven" levert niets op en er is wel voor betaald.

etc.

vladja