Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 10-11-2012 09:41:52
Computers & Telefonie

Spontaan gebarsten scherm asus transformer

[quote=lekkerisdat schreef op zaterdag 10 nov 2012, 01:24]in het eerste halfjaar ligt de bewijslast bij de fabrikant, dus even mee teruggaan naar de winkel waar je het gekocht hebt, die moeten dit afhandelen.
mijn inschatting is toch, uit ervaring, dat mensen soms te onvoorzichtig omgaan met kwetsbare apparaten als laptop, tablet en telefoon. vaak heeft men zelf niet door dat het apparaat verkeerd (te strak) vastgehouden of behandeld wordt. in de fietstas vervoeren is bijvoorbeeld een grote risicofactor.

in dit geval kan bij de asus transformer teveel druk op met name de achterkant zijn uitgeoefend (te hard op tafel leggen bijvoorbeeld). hierdoor kan het scherm (van de asus gebeurt dat blijkbaar relatief vaak) aan de binnenzijde breken. de glasplaat aan de buitenzijde is oersterk en zou onder normale omstandigheden nooit mogen breken. een begin van de breuk kan al veel eerder opgetreden zijn, of het is gebeurd direct na het uitzetten en tijdens het opbergen van het apparaat. het probleem treedt veelal naar voren zodra het apparaat daarna weer aangezet wordt.

maar in dit geval is het natuurlijk mogelijk het apparaat inderdaad altijd heel zorgvuldig is behandeld door de gebruiker, maar dat het defect al potentieel aanwezig was, zie ook http://nos.nl/op3/artikel/438953-gooien-met-ipads-in-walmart-niet-goed-voor-carriere.html">deze video (klik).