Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 05-12-2012 08:56:10
Geldzaken & Recht

Geuroverlast onderbuurvrouw

[quote=ankezelf schreef op maandag 3 dec 2012, 16:46]de mechanische ventilatie is in orde maar m.i. is de afvoerschacht te nauw. de etenslucht trekt pas weg als ik mijn eigen ventilatie op max zet met de buitendeuren open.
in mijn optiek ontstaat het probleem inderdaad door de mechanische installatie, echter in combinatie met meerdere factoren, n.l. de "ondichtheid" in de afscheiding/isolatie tussen jullie beide woningen.
zal het uitleggen.
je hebt een mechanische ventilatie. die zuigt lucht uit jouw woning, er ontstaat dus een soort onderdruk in jouw woning, een lichte vorm van vacuĆ¼m dus.
die onderdruk moet aangevuld worden, dat werkt nu eenmaal zo.
dat aanvullen van lucht gebeurd door de "lekkage's " tussen jullie woningen met de o.a de lucht van jouw chinese buren, en uiteraard ook door andere kieren en reten in de woningen.
hoe hoger jij je eigen ventilatie zet, des te meer zuurstof er aangevuld moet worden, dus chinese bakluchtjes.

in mijn optiek is de enige oplossing voor je dat je een soort raamventilator plaatst die buitenlucht in jouw woning blaast.
daardoor ontstaat er een soort overdruk in jouw woning, die weggedrukt/afgevoerd wordt door de eerder beschreven kieren en naden tussen jullie woningen zodat je dan minder last zult hebben.
enige nadeel is dat de lucht die in je woning geblazen wordt in dit jaargetijde koud is. misschien kun je dat een beetje opvangen door die ventilator niet in je woonkamer te plaatsen maar in een andere kamer of zo.
de lichte overdruk zal wel in je hele woning ontstaat denk ik.
how about that?
suc6