Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 05-12-2012 15:06:17
Geldzaken & Recht

Geuroverlast onderbuurvrouw

[quote=trend spray schreef op dinsdag 4 dec 2012, 09:48]
ik heb niet technisch en heb ook geen verstand van ventilaties en een brandalarm, maar het is toch niet normaal, dat je een deur moet openzetten om te voorkomen dat het brandalarm afgaat??


klopt. recent heb ik een opfriscursus gehad die ik krijg omdat ik als vrijwilliger van het brandwondencentrum beverwijk al enige tijd brandmelders plaats bij hoofdzakelijk invaliden en daar werd nogmaals betoogd dat een brandmelder niet in de keuken hoort. zeer waarschijnlijk is dit ook nog eens een goedkoop ding, (blokker €7,99) en die reageert hoofdzakelijk op rook en waterdamp, een echte melder is een co2 melder of een z.g. combi melder. nu ga ik off topic, maar dat lijkt me wel nuttig, tenslotte heb ik dit geleerd om ook anderen te leren. het beste is om gekoppelde melders te plaatsen, als er dan ergens brand dreigt te ontstaan gaan ze allemaal af en is er nog een vluchtweg, daarom moet(en) een melder(s) in een vluchtweg worden geplaatst, bijvoorbeeld een hal of boven in een trap(penhuis).

bij een kennis van mij met hetzelfde probleem als de ts heb ik een raamventilator "omgedraaid" gemonteerd boven de voordeur en zelfs op de lage stand heeft hij nu geen last meer van de buren omdat, zoals elders terecht opgemerkt, er dan een overdruk ontstaat en er geen andere luchtjes kunnen binnenkomen, terecht een topantwoord.
een afzuigkap met motor mag alleen geplaatst worden als jouw rookkanaal niet door alle bewoners gebruikt word. dat is te zien aan het aantal "uitlaten" op het dak, als dat er net zoveel zijn als er keukens zijn (of meer, i.v.m. douche e.d.) dan kan een gemotoriseerde kap gebruikt worden, dan is er geen kans dat de luchtjes van de buren bij anderen naar binnen geblazen worden.

volgens mij is er wél een mogelijkheid via meldpunt overlast, die de kookster kan verplichten om er wat aan te doen, bijvoorbeeld een goede actiever afzuiger, die zij dan zelf moet betalen. heb ik eens in mijn vorige woonplaats meegemaakt.

een wijkagent kan ook goed bemiddelen.