Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-12-2012 00:10:44
Huishouden & Energie

All-in onderhoudscontract cv ketel ja of nee

Beste allemaal,
ik wil iedereen hartelijk bedanken die de moeite heeft genomen mee te denken en mij suggesties te doen n.a.v. mijn vraag over het nut van een all-in onderhoudscontract voor de remeha calenta 40cw c5. uit de verschillende reacties heb ik een aardig idee gekregen waar ik op moet letten in mijn afwegingen:
- welke installatiebedrijven fabrikant remeha zelf aangeeft (i.v.m. door remeha geschoolde onderhoudsmonteurs die een remeha certificaat voor deze combiketel hebben behaald),
- de info van cvtechnieker over wat een contract en een goede onderhoudsbeurt zouden moeten inhouden maakt het goed mogelijk de verschillende mogelijkheden te vergelijken,
- het aanbod wat ik gekregen heb nog eens goed doorlezen op wat er geleverd wordt en wat erbuiten valt, of zo'n contract wel per jaar opzegbaar is,
- een aantal monteurs of bedrijven met remeha certificaat benaderen en kijken naar een goede prijs/kwaliteit verhouding,
- te kijken of het nou inderdaad zo'n risico is om gewoon de beurten te betalen en een potje achter de hand te houden voor een eventuele duurdere reparatie.

en dan niet meer te lang wikken en wegen, want mijn ketel heeft inmiddels aangegeven het tijd te vinden voor een onderhoudsbeurt. het belang daarvan zie ik natuurlijk wel in.
ik heb wel het gevoel gekregen dat het servicecontract heel belangrijk is voor de installatiebedrijven, om klanten binnen te halen en voor een langere tijd vast te houden.
of je dan later met je contract inderdaad de service krijgt die je hoopt te krijgen blijft de vraag. er wordt erg in het midden gelaten wordt of je in een andere constructie überhaupt wel geholpen wordt. dat zal dan wel het angstige gevoel veroorzaken dat maakt dat je voor een vast contract kiest. giganten op dit gebied lijken niet de aangewezen bedrijven te zijn.