Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-01-2013 17:41:52
Geldzaken & Recht

Belasting betalen over alimentatie ontvangen vanuit dubai

Jorisw schreef op zondag 6 jan 2013, 17:18: mataharidubai schreef op zondag 6 jan 2013, 14:57: heel erg bedankt voor de antwoorden zo ver :-)

ok, het is 1 kind van 10 dat mee naar nederland komt.
mijn partner alimentatie zou omgerekend 2000 euro per maand zijn (dit is dus zonder het kinder gedeelte). totaal zou het 2600 euro per maand zijn.
ik vraag me af of je de belasting kunt 'foppen' door te zeggen dat het hier slechts kinderalimentatie betreft, zoals word gesuggereerd?
ik ben er niet op uit de boel te omzeilen, maar ik moet een goed idee krijgen voordat ik verhuis, van wat mijn financiele situatie zal zijn. ik wil het liefst rond kunnen komen van het bedrag dat mij is toewezen na de scheiding en geen aanspraak maken op uitkeringen/bijstand etc...


in het door de rechter geaccepteerde convenant staat als het goed is precies hoeveel partner- en hoeveel kinderalimentsatie betaald moet worden. als je nu vrolijk het hele bedrag als kinderalimentatie opvoert moet je toch wel een hele goede verklaring hebben richting de belastngdienst. het is dat bram moskovic niet meer mag pleiten, want dat kaliber heb je dan waarschijnlijk wel nodig.....

haha, ja, dus dat wil ik nog maar even niet doen want dan blijft er zeker geen geld over...