Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bedadviseur - 13-04-2013 14:53:55
Huishouden & Energie

Welke matras?

1paul merkt op dat goedkopere bedden vaak als beste uit een vergelijkende test van de consumentenbond komen.
aan een vergelijkende test, waarbij slechts (enkele) matrassen worden getest op kwaliteitsverschillen d.m.v. duurproeven, kunt u niet afleiden of deze matrassen (of soms complete boxspringcombinaties ) ook voor u geschikt zijn.
een goedkope matras kan technisch wel uitstekend zijn, maar past die wel bij u!
aan deze testen heeft u niet veel.
ook de gesuggereerde oplossing, dat beddenzaken 30 dagen proefslapen zouden moeten aanbieden lijkt mooi. maar zoals ook door anderen wordt opgemerkt, wat gebeurt er met de matras die u uiteindelijk niet koopt?
en voeg ik daar aan toe: hoeveel keer mag u iets uitproberen? 10x? 100x?
veel beter is om als u iets koopt dit met een spierspanningsmeting te doen. proefslapen is daarmee overbodig en derhalve ook het heen en weer gesjouw met matrassen.
het eigen gevoel van de mens is uiterst beperkt bij het zelf uitzoeken van een bed. ons lichaam heeft geen instrumenten/receptoren om met proefliggen in de winkel de juiste er uit te pakken. bovendien is het aanbod aan matrassen en onderveringen (boxspring, spiraal latten- of schotelbodems) dermate groot, dat een normaal mens daar niet uitkomt. de methode van spierspanningsmetingen is een perfecte oplossing. [edit redactie vanwege reclame-uiting]