Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bedadviseur - 17-01-2013 12:09:12
Huishouden & Energie

Welke matras?

[quote=tenormin schreef op woensdag 16 jan 2013, 16:24]@bedadviseur, met matrassen sjouwen om proefslapen te proberen is m.i. niet nodig. een goede zaak komt de matrassen halen en brengen. en nee, 10x zal een goede zaak ook niet doen. je zoekt in de zaak uiteraard eerst goed uit wat het meest geschikt is; daar ga je proefliggen en heb je dan het "matras van je dromen" gevonden, [bdaar] ga je dan thuis 14 dagen op proefslapen. de grootste kans is dat je hem houd. dus eerst keus goed maken, dubben en overwegen, dan dat matras en daarna de zekerheid: wel of niet. als het eventueel toch niks is, word hij weer opgehaald.
maar reclame maken voor uw eigen toko mag eigenlijk niet op deze consumentensite.

om met het laatste te beginnen: de stichting voorlichting slaapcomfort is geen toko, immers de svs verkoopt niets. zij adviseert alleen over de juiste methode om een bed aan te schaffen en dat is niet op het eigen gevoel af te gaan.

het maakt in het totaal kostenplaatje van een prijs van een matras voor de detaillist wel degelijk uit als hij/zij aanbiedt om matrassen op proef te brengen en weer op te halen. nog afgezien van het feit, dat een matras die 1 dag is gebruikt niet meer als "nieuw" te verkopen is. vernietigen is meestal geen optie voor de detaillist.

maar de grootste misvatting is, dat je "op het gevoel" in een winkel iets kunt uitzoeken. als dat wel zou lukken - quod non - dan hoef je ook niet een matras 30 dagen op proef te laten brengen en weer ophalen.

vrijwel iedereen zegt: "ik zie door de bomen het bos niet meer". het beste zou zijn dat de beddenspecialist door een meting voorafgaand aan een verkoop het juiste slaapcomfort weet te bepalen.

het is overigens ook nog zo, dat een klant die op een of meer matrassen proefgeslapen heeft zich bezwaard voelt en toch maar bij dat bedrijf koopt. als hij/zij dan later nog weer teruggaat naar de verkoper zegt deze: "het was toch uw eigen gevoel!" en de klant is de klos. niet goed slapen en geld kwijt.