Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bedadviseur - 20-01-2013 13:49:50
Huishouden & Energie

Welke matras?

[quote=zoekster schreef op donderdag 17 jan 2013, 15:55]en nu we toch aan het mopperen zijn, ik vind het raar dat die bedadviseur niet vertelt of die metingen gratis zijn.

overigens geloof ik voor geen moment dat die uitgeprobeerde matrassen bij het vuilnis terecht komen. worden gewoon weer doorverkocht. maar misschien moet de proefgebruiker er een beschermende hoes om doen tijdens het proefslapen?

de stichting voorlichting slaapcomfort verricht zelf geen metingen, maar geeft advies over de kiezen methode om voor iedereen het juiste bed te bepalen. de verreweg het meest gebruikte methode om door kort of langer proef te liggen een bed uit te zoeken faalt. maar er is een zeer goede methode en dat is de spierspanningsmeting.

om spierspanningsmetingen te kunnen doen dien je als slaapspecialist nog veel meer kennis in huis te hebben over het functioneren van de mens op slaapcomfort. bovendien moet er adequate apparatuur zijn, die gefundeerde - waarheidsgetrouwe en reproduceerbare - resultaten kan produceren.
daarnaast moet er een omgeving zijn om personen op minimaal 10 bedcombinaties (ondervering en matras) te kunnen meten. er dient derhalve veel geinvesteerd te worden en bijgevolg zal een meting zonder dat er een aankoop op volgt niet gratis kunnen zijn. voor niets gaat de zon op.

al eerder gaf ik mijn mening over het vernietigen van proefmatrassen, dat vernietigen geen optie is. en is en blijft het halen en brengen - links of rechts om - kostbaar. uiteindelijk zal dit in de prijs van het product terug te vinden zijn.

het voordeel van eerst meten is evident! nog steeds geldt: "meten is weten"