Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-01-2013 14:04:57
Geldzaken & Recht

Internet diensten afneembaar door simpele druk op ok button

Dick_janssen schreef op maandag 21 jan 2013, 09:48: tijger1 schreef op maandag 21 jan 2013, 09:43: een abonnement op wat? als u via internet iets bestelt, kunt u er binnen zeven dagen ook vanaf.
gisteren heb ik mijn iphone aan mijn zoontje van 9 gegeven om er mee te spelen omdat zijn nintendo batterij leeg was gelopen.
ik nam aan dat hij gewoon een aantal van de spelletjes die er op de telefoon staan aan het spelen was, totdat ik ineens een berichtje kreeg op mijn 06 ( dus een sms op mijn 06 nummer ). ik vroeg of ik mijn telefoon even mocht hebben om te kijken wat dat voor een berichtje was, blijkt er in het bericht dit te staan :
"gratis bericht : je maakt gebruik van abonnement bestplay.mobi, de kosten zijn 4,50/week, unlimited/application(s). ga naar http://bestplay.mocu.nu info: www.payinfo.nl"
mijn zoontje heeft blijkbaar via de browser op een website ergens op een button geklikt waardoor ik dit sms-je kreeg en volgens het sms vastzit aan een abonnement....

overigens heb ik het abonnement stop gezet via payinfo.nl, maar de initiƫle kosten van 4,50 moet ik dus wel betalen. daar heb ik t-mobile ook al over aangeschreven dat ik die kosten niet wil betalen vanwege het feit dat ik niet tevreden ben met de dienst.
bij dit soort diensten wordt altijd gevraagd 'weet u zeker dat...' en daarna moet nog een keer op 'ja' geklikt worden. dat heeft uw zoontje dus heel bewust gedaan (u dicht hem grote verantwoordelijkheid toe). u zult dus inderdaad moeten betalen. goede leer, geef uw kleine kind geen telefoon als speelgoed en houd goed in de gaten wat hij doet op internet.