Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-02-2013 23:03:46
Elektronica & TV

Nieuwe wasmachine stuk

Diumenge schreef op woensdag 6 feb 2013, 22:50: uiteraard heeft de consumentenautoriteit het ook fout wanneer zij spreekt over http://www.consumentenautoriteit.nl/ondernemers/regels-speciaal-voor/consumentenkoop/deugdelijk-product">deugdelijke producten en http://www.consumentenautoriteit.nl/ondernemers/regels-speciaal-voor/consumentenkoop/ondeugdelijke-producten-repareren-vervangen">ondeugdelijke producten.
ze hebben het ook fout.

onder andere:

gemiddelde levensduur
producten hebben bij normaal gebruik een gemiddelde levensduur. u kunt bij de fabrikant of importeur navragen hoe lang het product mee hoort te gaan bij normaal gebruik. als blijkt dat het product nog wel goed zou moeten functioneren en het gebrek aan het product niet de schuld is van de consument, moet u het product (laten) repareren of het vervangen.
dat is de grootste onzin die er is.
is trouwens de mening van de consumentenbond.

en een organisatie die beweert dat met "wettelijke garantie" de garantieperiode die de verkopende partij wettelijk verplicht is om te verstrekken en beweert dat als een verkopende partij of fabrikant maar één jaar garantie verstrekt dat die in overtreding is, omdat de verkopende partij en fabrikant nooit een garantieperiode korter dan twee jaar mogen verstrekken, neem ik niet serieus.






diumenge schreef op woensdag 6 feb 2013, 22:50: de vraag blijft wat er niet goed werkt aan de machine, of dat dat gewoon iets is wat ts er bij 'verzint' omdat de machine niet bevalt.
wat er aan de machine niet goed werkt, weet ik niet.
het kan zijn dat de machine eerst een bepaald programma door moet lopen om alle functies vrij te geven.
als dat niet gedaan wordt, functioneert de machine niet goed.

een ander punt is dat de machine niet goed zou bevallen. en in dat geval mag de consument binnen zeven werkdagen zonder opgave van reden de koop ongedaan maken.