Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-02-2013 23:22:14
Elektronica & TV

Nieuwe wasmachine stuk

Het herroepingsrecht is geregeld in http://wetten.overheid.nl/bwbr0005290/boek7/titel1/afdeling9a/artikel46d/geldigheidsdatum_06-02-2013">art. 7:46d bw. hierin staat dat u een herroepingsrecht heeft met een termijn van respectievelijk 7 werkdagen of drie maanden afhankelijk van de omstandigheden. hierin worden geen uitzonderingen gemaakt waaruit volgt dat het draaien van een test wasje niet mag.

zowel in het geval als uitproberen als in het geval van gebruiken mag u ontbinden. in het laatste geval bent u wel verplicht tot het betalen van eventuele schade. u heeft tenslotte een verplichting om zorgvuldig met het product om te springen (art. 7:29 bw).

in een artikel prof. dr. loos heeft geschreven noemt het het draaien van een proefwasje expliciet iets als dat volgens hem onder uitproberen valt.

kgvdpool schreef op woensdag 6 feb 2013, 15:42: wat moet ik nu doen?u kunt de volgende brief versturen:

geachte heer, mevrouw,

ik heb op [datum aankoop] een [product] bij u gekocht. op [ontbindingsdatum] heb ik u laten weten [product] niet te willen houden en me daarop beroept op het herroepingsrecht dat art. 7:46d bw met zich mee brengt.

u heeft aangegeven dat ik geen recht zou hebben om een proef wasje te draaien, maar zoals u kunt lezen worden dergelijke uitzonderingen niet in dit artikel genoemd. volledigheidshalve wijs ik u er op dat prof. dr. loon naar aanleiding van het messner arrest het draaien van een proefwasje expliciet heeft aangegeven als iets dat geldt als het uitproberen.

voor het product heb ik een bedrag van eur [vooruitbetaalde bedrag invullen] betaald. dit bedrag is inclusief de door u in rekening gebrachte verzendkosten. tot op heden heb ik mijn betaling niet van u terug ontvangen.

volgens de wet bent u verplicht om het bedrag, na het ontvangen van mijn ontbindingsbrief, zo spoedig mogelijk terug te betelen. dit heeft u verzuimt.

ik verzoek u om het openstaande bedrag van eur [vooruit betaalde bedrag invullen] binnen acht dagen na dagtekening van deze brief te storten op rekeningnummer [rekeningnummer waarop u het bedrag wilt ontvangen] ten name van [uw naam invullen].

indien het openstaande bedrag niet binnen de gestelde termijn op het genoemde rekeningnummer is bijgeschreven, zal ik verdere juridische stappen overwegen. alle hieruit voortvloeiende kosten zal ik bij u in rekening brengen. bovendien zal ik dan ook aanspraak maken op de wettelijke rente.

ik hoop echter dat u het aankoopbedrag binnen de gestelde termijn terugbetaalt en hiermee juridische stappen achterwege kunnen blijven.

met vriendelijke groet,

[uw naam en handtekening]